Tag dan Di Tag | MagiC MenCari KeajaibaN

klik sini

Ruangan Churp

Friday, October 28, 2011

Tag dan Di Tag

Assalamualaikum.. ermm..ape magic nak cakap eh?? ermm..terkejut nih sebab belum pernah lagi
magic di jemput join benda2 gini..nampak macam best..TQ nunana kerana sudi tag magic,sedaya upaya akan magic cuba yer.. But ada syaratnya, checkidot..

the rules
1. Post this rules
2. Write 11 things about yourself
3. Answer the Questions the tagger set for you
4. Create 11 NEW Question for the people who you tagged to answer
5. Choose 11 blogger to tag and link them on the post
6. NO TAG back yeah

Ada apa dengan Magic yer?

1.Magic asal dari pantai timur,merantau cari ilmu di utara.
2.Suke donlod movie baru,(save duit tgk wayang)hehe.
3.Magic mempunyai daya sensitiviti yg tinggi (sensitif dgn persekitaran lah).
4.Magic suka lappy toshiba n ada sebijik,abah yang belikan masa dapat tawaran belajar.
5.Suka angry bird,ketagih...kalau level x lepas kompom x gerak kerja lain..haha
6.Suka blogwalking & copy paste blog rakan..hahaha.
7.Salu tinjau FB tp xsuka FB..(ye ker ni?)
8.Suka berborak,kalau dah mula 3 hari 3 malam blm habis..
9.Tak suka marah,pendam jer..lepas dah tido,bangun nanti hilang lah yg di pendam 2..
10.Suka ramai kawan di sisi.
11.Teringin nak kuasai bahasa mandarin..(ada sesaper nak tlg ajarkan?)

Sesi menjawab soalan Nunana

1. korang pernah / teringin bela haiwan? haiwan apa and kenapa?
-Pernah dan masih bela kucing..sebab kucing manja n comei..(teringin bela rimau)

2. korang suka hospital? kenapa?
-Tak suka.ada peristiwa menakutkan..hehe. (Nak tau kna jumpa magic berdepan)

3. apa pendapat korang tentang nurse?
-nurse? suke tgk nurse,cantik dalam seragam,.ramai kwn magic jd nurse.

4. kalau ada sepasang kekasih (remaja) yang berkelakuan macam
orang yang dah kawin, korang akan tegur ke tak? kenapa?
-Sangat tak suka perkara ni,mengutuk keras.tp tak tegur berdepan,salunya kutuk dalam hati,2 jer yang magic mampu.

5. jujur ngan aku, korang khusyuk ke tak semasa solat? haha.
-hahaha...malu magic nk jawab,senang citer blm mencapai tahap khusyuk 100% dan sedang cuba untuk itu

6. pada pendapat korang, kenapa kes penceraian semakin meningkat?
-pasangan tak setia,maklum la zaman kecanggihan teknologi nih banyak halangan,bagi yg lemah,maka akan berakhir dengan perceraian.

7. apa tujuan korang hidup kat dunia ni?
-menjadi khalifah di muka bumi,tempat mencari bekalan secukupnya untuk The day Here After.

8. adakah korang amalkan pemakanan seimbang? atau...fast food je?
-jarang sekali seimbang..fast food pn jarang jugak..hahaha

9. adakah korang ingat dan mesej/call parents setiap hari?
-errrr....yang ni..takder la sampai setiap hari..tp ada la hubungi seminggu sekali(purata)

10. korang rasa manusia boleh hidup tanpa kawan?
-Analisis terhadap diri magic sendiri,hasilnya tak boleh.manusia tak boleh hidup sendirian,memerlukan teman atau pasangan..dah lumrah Allah menjadikan manusia hidup berpasang pasangan(secara halal).. tak tau la kot ada yang blh hidup sendirian.

11. adakah korang sudah bersedia untuk mati?
-uihh...soalan!! ermmm...tipu la kalau cakap dah sedia..amalan blm cukup lg..

Hahahaha..sekarang magic plak bertanya

1.Korang lelaki ke perempuan?
2.Dah ada pasangan? oittt..jangan tipu..
3.Tahu dan Fasih berbahasa mandarin tak? (ajarkan magic kalau yer)
4.Apa jenis maklumat atau info yang anda suka? (cth: hiburan ker,berita ke,gosip ke,kesihatan ke)
5.Bagaimana cara anda menghadapi orang yang anda tak suka?
6.Bagaimana pula anda menghadapi orang yang tak suka anda?
7.Kerjaya impian anda?
8.Apa anda pikir kalau ada manusia pandang anda pastu bisik2 nga member2 diorang?
9.Brand & spec Lappy atau pc yang anda guna?
10.Antara sahabat dan kekasih,mana pilihan anda? hehehe
11.Komen anda berkaitan blog magic.

*11 orang pilihan magic,get ready*
1.PaaDuu
2.eira
3.cikgu sopan
4.Budaksombong
5.Lisa Afha
6.Cerita bahagia
7.aku budak geografi
8.syafiqakarim
9.farezarozain
10.Bieaz
11.nanadya

7 rungutan:

FarezaRozain said...

ty tag ! ^^
nak kena jwp soklan erh ? :P
1) perempuan
2) belom , menunggu , berharap je >.<
3) x ! hee , kalao arab bole la ^^
4) berita
5) buat bodo je . hee ,
6) ta pandang muke dye -,-
7) kerjaya ? ta sure lagi . hee . i'm only 18 :D
8) ngumpat kot . haha
9) acer jerr o.O'
10) both of them penting , but skrg single . haha
11) blog magic mmg magic sbb buad magic tag fareza . hehe , thanks btw ^^

yana halim said...

magic....thanx ye sbb tag. Jawab sini je la ye?

1. perempuan.
2. dah 9 tahun kawen.
3. tau 'ni hau ma' je.
4. semua suka ...hehe
5. buat biasa je.
6. lantak dia le. I dun care anymore.
7. bisneswoman.
8. 'mengata aku le teww...'
9. pc=dell. laptop=acer.
10. suami=sahabat + kekasih.
11. blog magic mmg magic sbb perasan kewujudan blog sayanakdicerita untuk ditag. hahaha... Magic rajin sangat. Tq ye... :)

sopan santun said...

tag sy jugek..!!
soalan xvouge la cik magic..haha..demand lebih.
i) nama pon sopan kan, sah2 r pmpuan.
ii) pasangan dah ade, isyaallah suami nnt pon org yg sama
iii) x,pdai ckp bahasa org asli kepulauan tibet jep.
iv) berita politik, sukan, setempat...hiburan artis malaysia masa kini mmg xde lam kamus hidup..ahaks..xmmbawa pmbangunan tamadun langsung mereka itu.
v) nk mghadapi org yg kite xsuke,snang n simple je..jgn menghadapi mereka,sebaliknya membelakangi mereka..ok?
vi) cara menghadapi org yg xsuka kite?...jwpn ni lain sket,g kat dia,tenung mata dia..pastu ckp "suka la saya, suka la saya,suka la saya"...
vii) kerjaya impian saya...nk jadi chef a.k.a tauke sebuah kedai mkn yg hebat..percaya dan bordoalah utk sy ok?
viii) kalo situasi mcm tuh wat xtau dah..sbb saya tau mereka sdg memuji kehebatan saya...huahuahua
ix) xbpe paham soklan neh..tp kalo brand lptop 2 i guna pati ayam brand jep...hahahaha
x) sahabat n kksih i pilih kekasih sbb i nak kawin n hidup berfamily ngan dia...tp shabat ttap kna ada la..ngerti??
xi) komen ttg magic blog..i xnk komen sbb jeles gile blog ni oweys update..i nyer blog da lama xhapdet sbb i bz gler mcm bini pM...eh?..asal bini pM bz lak?

dah..done..tp i kompius,btol ke i guna no. roman tuh?,,,hehe..

PaaDuu said...

haha..paaDuu jawab kat sini jek la :)

1- absolutely is man
2- already have ONE...HAHA
3- Never learn and known about Mandarin language
4- Haha..entertainment and sport
5- Ignore him/her if he/she never care
6- Just be patient and try to take he/she heart
7- Businessman, blogger and programmer(hacker)
8- hang ngompat ko apo?? den cibai mulut ang kan
9- Customize spec :)
10- Family first..haha
11- Magic ini bagus..lebih2 lg bab copy and paste...haha..sayang magic

Magic said...

hahahaha..dah x ikut rule nih...ape2 pun TQ sudi jwb.mcm2 jwpn yg menarik... :p

eira haziera said...

huhu,,sye sorg sje yg ikot rules ke?..hehhehe,,law taw jwb mcm ni jew...kihkih

Magic said...

ikt rule la bgs..berdisiplin...tp rule juga di cipta untuk di langgar..hahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...